VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponedeljek
23.09.2019
13
Dopoldan
18
Popoldan
Hitrost vetra 3 m/s
Torek
24.09.2019
13
Dopoldan
19
Popoldan
Hitrost vetra 3 m/s
Sreda
25.09.2019
11
Dopoldan
18
Popoldan
Hitrost vetra 0 m/s
Četrtek
26.09.2019
13
Dopoldan
23
Popoldan
Hitrost vetra 0 m/s
Petek
27.09.2019
11
Dopoldan
24
Popoldan
Hitrost vetra 3 m/s
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Ponedeljek, 23.9.2019 ob 13h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo oblačno, dež se bo krepil in zvečer razširil nad vso Slovenijo. Jutri zjutraj bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo pretežno oblačno, krajevne padavine se bodo od zahoda okrepile in proti večeru razširile na vso Slovenijo. Predvsem na jugu bodo nastajale tudi nevihte z močnejšimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Ponoči bodo padavine od zahoda oslabele in zjutraj večinoma tudi ponehale. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 °C.

Jutri dopoldne se bo oblačnost trgala, na zahodu se bo delno razjasnilo. Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 24 °C.

OBETI

V sredo zjutraj bo delno jasno, po nižinah bo nastala megla. Dopoldne se bo pooblačilo, popoldne in v noči na četrtek pa bo deževalo. V četrtek bo sončno.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnimi Sredozemljem je nastal ciklon, ki se bo ponoči umaknil proti vzhodu. Naše kraje bo popoldne prešla hladna fronta, za njo bo dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo večinoma oblačno, padavine se bodo v krajih zahodno od nas okrepile in postopno razširile proti vzhodu. Ob Jadranu bodo nastajale tudi nevihte.

Jutri se bo predvsem v krajih južno in zahodno od nas delno razjasnilo, drugje bo še zmerno do pretežno oblačno. V Alpah bo popoldne nastala kakšna ploha.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-09-23 13:10

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Ponedeljek, 23.9.2019 ob 13h

BIOVREME

Vremenski vpliv bo v ponedeljek močno obremenilen. Spanje v noči na torek bo moteno. V torek bodo vremensko pogojene težave imeli le najbolj občutljivi, večini ljudi pa vreme ne bo povzročalo opaznih težav.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost do 4,5 in v gorah 5,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V nižinah bo obremenitev s cvetnim prahom ambrozije nizka, višjo obremenitev pričakujemo v SV Sloveniji in Brežiški kotlini, tu bo obremenitev zraka občasno še vedno dosegla vrednosti, ki vplivajo na zdravje preobčutljivih posameznikov. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin se je iztekla, v zraku bodo le posamezna zrna trav, trpotca, metlikovk in kopriv. V Primorju bo obremenitev s cvetnim prahom nizka, prisoten bo cvetni prah ambrozije, pelina, trav, koprivovk (krišina in kopriva), trpotca in metlikovk. V jeseni cveti bršljan, obremenitev s cvetnim prahom bo nizka in je le redko vzrok za alergije dihal, ob stiku s kožo lahko povzroča alergijski dermatitis. Rastlina je strupena. Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka, v Primorju nizka. DOBRO JE VEDETI: - V neposredni bližini rastlin ambrozije smo lahko izpostavljeni večji obremenitvi s cvetnim prahom kot so izmerjene vrednosti. - Jutranja megla ovira širjenje cvetnega prahu z rastline v zračne mase. V vodne kapljice megle in padavin so ujete spore plesni.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-09-23 13:10

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE