VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponedeljek
27.09.2021
vreme pretežno oblačno
15
Dopoldan
24
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Torek
28.09.2021
vreme delno oblačno
14
Dopoldan
25
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Sreda
29.09.2021
vreme pretežno oblačno
14
Dopoldan
23
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Četrtek
30.09.2021
vreme delno oblačno
14
Dopoldan
20
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Petek
01.10.2021
vreme delno oblačno
8
Dopoldan
20
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Ponedeljek, 27.9.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Zvečer se bo postopno razjasnilo. Jutri bo sončno z jutranjo meglo po nižinah.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer se bo jasnilo, ponoči bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju okoli 16 °C.

V torek bo sprva precej jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan bo nastalo nekaj oblačnosti, od zahoda se bo navlekla tudi koprenasta oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C.

OBETI

V sredo bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bo suho, pozno popoldne in zvečer pa se bodo od severa pojavljale padavine, deloma plohe, prehodno bo zapihal severovzhodnik. Na Primorskem bo večinoma suho, zvečer bo tam začela pihati burja. V četrtek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo sprva oblačno, dež bo zjutraj povsod ponehal. Čez dan se bo delno razjasnilo, pihal pa bo severovzhodni veter. V petek bo na Primorskem jasno, drugod se bo od jugovzhoda pooblačilo.

VREMENSKA SLIKA

Nad Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka. Višinska dolina s hladnim zrakom se umika iznad srednje Evrope proti vzhodu. S šibkimi vetrovi zahodnih smeri doteka nad naše kraje razmeroma topel in postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer se bo jasnilo.

V torek bo sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas povečala koprenasta oblačnost. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-09-27 17:34

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Ponedeljek, 27.9.2021 ob 18h

BIOVREME

V torek in v sredo večji del dneva bo vpliv vremena na počutje ugoden. V sredo pozno popoldne se bo pojavila zmerna obremenitev.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah doseže vrednost med 4 in 5, v gorah pa med 5 in 6.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Glavni alergen v zraku ostaja cvetni prah ambrozije. V nižinah in v Primorju bo obremenitev zelo nizka, srednje visoke vrednosti pričakujemo v panonskem svetu.

Sezona pojavljanja alergenega cvetnega prahu drugih vrst rastlin se zaključuje. Prisotna bodo zrna trav, trpotca, metlikovk in koprivovk, obremenitev bo prenizka, da bi izzvala simptome alergijske bolezni.

Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka.

Dobro je vedeti:

- V jeseni cveti bršljan, obremenitev s cvetnim prahom bo nizka in je le redko vzrok za alergije dihal, ob stiku s kožo lahko povzroča alergijski dermatitis. Rastlina je strupena.

- Jutranja megla ovira širjenje cvetnega prahu z rastline v zračne mase. V vodne kapljice megle in padavin so ujete spore plesni.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-09-27 17:34

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE