VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

Četrtek
20.02.2020
vreme delno oblačno
-2
Dopoldan
11
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Petek
21.02.2020
vreme pretežno jasno
-2
Dopoldan
13
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 8 m/s
Sobota
22.02.2020
vreme pretežno jasno
-2
Dopoldan
14
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Nedelja
23.02.2020
vreme delno oblačno
3
Dopoldan
16
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Ponedeljek
24.02.2020
vreme pretežno oblačno
6
Dopoldan
13
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Četrtek, 20.2.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

V petek bo pretežno jasno, zjutraj na severovzhodu prehodno zmerno oblačno. Zapihal bo severni veter.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo pretežno jasno, zjutraj se bo v severovzhodni Sloveniji prehodno zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 2 °C.

V petek bo pretežno jasno, dopoldne bo zapihal severni veter, ki bo ponekod na severu in severovzhodu okrepljen. Veter bo zvečer oslabel in ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14 °C.

OBETI

V soboto bo pretežno jasno. V nedeljo bo sončno z občasno gostejšo koprenasto oblačnostjo. Popoldne se bo na jugozahodu pojavila nizka oblačnost. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter, še topleje bo. V ponedeljek se bo nadaljevalo suho vreme.

VREMENSKA SLIKA

Nad jugozahodno Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi razmeroma topel in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V petek bo pretežno jasno, zapihal bo severni veter, ki bo ponekod v krajih severno in vzhodno od nas tudi okrepljen. V Kvarnerju bo popoldne zapihala burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-02-20 17:32

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Četrtek, 20.2.2020 ob 18h

BIOVREME

V petek in soboto bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden in spodbuden.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost med 2 in 3.

V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 10. in 16. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 10. in 16. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V nižinah poteka glavna sezona jelše, obremenitve bodo v ugodnem vremenu visoke. Sezona leske se je prevesila v drugo polovico, obremenitve bodo srednje visoke, lokalno lahko dosežejo visoko vrednost. Sezona se je razvila tudi višje v hribih, v dolinah cvetijo leske na osojnih, hladnejših legah. Pojavljajo se srednje visoke obremenitve cipresovk in tisovk ter posamezna zrna nizko alergenih vrb, bresta, topola in srebrnega javorja. Na SV Slovenije je v zraku tudi cvetni prah jesena.

V Primorju bo v zraku srednje visoka do občasno visoka obremenitev s cvetnim prahom cipres, cvetijo visoko alergene arizonske ciprese. Lokalni vir cvetnega prahu leske in jelše se je močno zmanjšal, obremenitev lahko poviša transport zrn iz zaledja do visokih vrednosti. V zraku bodo posamezna zrna jesena, topola, vrbe in bresta.

V petek bo severni veter nižal obremenitev zraka.

Dobro je vedeti:

- Jesen in oljka imata sorodne alergene, zato lahko alergiki, preobčutljivi na oljko razvijejo simptome, ko je v zraku cvetni prah jesena.

- Cvetni prah cipresovk in tisovk pri analizah uvrščamo v skupno kategorijo. V Primorju prevladuje cvetni prah cipresovk, v celinskem delu Slovenije pa tisa, ki ni alergena.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-02-20 17:32

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE