VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

Petek
22.09.2023
vreme pretežno oblačno
16
Dopoldan
24
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 8 m/s
Sobota
23.09.2023
vreme oblačno
15
Dopoldan
17
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Nedelja
24.09.2023
vreme pretežno oblačno
12
Dopoldan
18
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Ponedeljek
25.09.2023
vreme delno oblačno
12
Dopoldan
22
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Torek
26.09.2023
vreme pretežno jasno
13
Dopoldan
26
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Petek, 22.9.2023 ob 19h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Zvečer in ponoči bodo plohe in nevihte postopno zajele vso državo. Nastanejo lahko nalivi. Jutri bo oblačno in deževno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bodo plohe in nevihte postopno zajele vso državo. Nastanejo lahko nalivi. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 °C,

V soboto bo oblačno in deževno. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 22 °C.

OPOZORILO

Zvečer in v noči na soboto bodo nastale plohe in nevihte z močnejšimi in tudi dolgotrajnimi nalivi.

OBETI

V nedeljo bo na zahodu nekaj jasnine, drugod pa bo pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu lahko popoldne občasno še rahlo dežuje. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. V torek bo sončno in toplo. Vse dni bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.

VREMENSKA SLIKA

Alpe je dosegla vremenska fronta, ki bo jutri prešla naše kraje. Pred njo k nam z jugozahodnim vetrom doteka vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer in ponoči bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte z močnejšimi in dolgotrajnimi nalivi. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu pa okrepljen jugo.

V soboto bo povečini pretežno oblačno in deževno. Popoldne bo ponekod zapihal severovzhodnik, ob severnem Jadranu pa popoldne in zvečer šibka do zmerna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-09-22 18:50

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Petek, 22.9.2023 ob 19h

BIOVREME

V soboto bo sprva vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi. Obremenitev se bo najpogosteje kazala v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z motnjami v spanju, utrujenostjo in potrtostjo. Priporočamo večjo previdnost. V soboto zvečer in v nedeljo čez dan bo obremenitev postopno popustila.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli 5, v gorah okoli 6.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V prihodnjih dneh bo zaradi padavin ovirano sproščanje cvetnega prahu. V nižinah in v Primorju pričakujemo iztek glavne sezone ambrozije, v suhem vremenu se bodo v zraku pojavljala posamezna zrna. V SV Sloveniji pa bo lahko obremenitev z ambrozijo občasno še dosegla srednje visoke vrednosti.

Sezona pojavljanja drugih alergenih vrst rastlin se zaključuje, še vedno bodo prisotna posamezna zrna trav, pelina, trpotca, metlikovk in amarantovk ter kopriv. V splošnem bo obremenitev prenizka, da bi lahko vplivala na zdravje alergikov.

V jeseni cveti bršljan, obremenitev s cvetnim prahom bo nizka in je le redko vzrok za alergije dihal, ob stiku s kožo lahko povzroča alergijski dermatitis. Rastlina je strupena.

Dobro je vedeti:

-V neposredni bližini rastlin ambrozije smo lahko izpostavljeni večji obremenitvi s cvetnim prahom kot so izmerjene vrednosti. Ob stiku z rastlino se lahko cvetni prah oprime obleke in čevljev.

- Jutranja megla ovira širjenje cvetnega prahu z rastline v zračne mase. V vodne kapljice megle in padavin so lahko ujete tudi spore plesni.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-09-22 18:50

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE