VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

Petek
24.03.2023
vreme delno oblačno
6
Dopoldan
18
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 8 m/s
Sobota
25.03.2023
vreme pretežno oblačno
9
Dopoldan
13
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Nedelja
26.03.2023
vreme pretežno oblačno
3
Dopoldan
16
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Ponedeljek
27.03.2023
vreme delno oblačno
4
Dopoldan
12
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 8 m/s
Torek
28.03.2023
vreme pretežno jasno
-3
Dopoldan
10
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Petek, 24.3.2023 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči se bo pooblačilo. Jutri bo sprva deževalo, čez dan pa bo dež od severozahoda ponehal.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo pooblačilo, do jutra bo dež od severa zajel večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 4 do 11 °C.

V soboto bo sprva oblačno in deževno, čez dan pa bodo padavine od severozahoda postopno ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, možna bo še kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Goriškem in ob morju okoli 17 °C.

OBETI

V nedeljo bo sprva precej jasno z nekaj megle po nižinah. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne bodo ponekod že rahle padavine, ki se bodo zvečer okrepile in zajele vso Slovenijo ter v noči na ponedeljek ponehale.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Pihal bo severni veter, hladneje bo.

V torek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom, marsikje bo možna slana.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in severnim Sredozemljem slabi. Vremenska fronta je dosegla Alpe in bo v drugem delu noči dosegla tudi Slovenijo. Pred njo od jugozahoda doteka k nam topel in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo pooblačilo, padavine bodo prehodno zajele vse sosednje pokrajine.

V soboto bo dež od severozahoda ponehal, najkasneje v notranjosti Hrvaške. Čez dan bodo možne krajevne plohe. Nekoliko hladneje bo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-03-24 17:31

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Petek, 24.3.2023 ob 18h

BIOVREME

V soboto sredi dneva bo vremenska obremenitev popustila in se v nedeljo popoldne spet okrepila. Zvečer in v noči na ponedeljek bo veliko ljudi imelo težav s počutjem zaradi vremena, moteno bo tudi spanje.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost 4, v gorah pa okoli 5.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Toplo vreme je pospešilo razvoj cvetov breze, v preteklih dneh smo zabeležili prva zrna, na merilni postaji Lendava je bila obremenitev že nizka. Vzporedno z brezo poteka sezona gabra s sorodnimi alergeni. Obremenitev se bo v suhem vremenu hitro povečevala, s poslabšanjem vremena s padavinami pričakujemo začasno znižanje. V nižinah se je sezona leske in jelše iztekla.

Začela se je sezona jesena, zrna so nosilci alergenov sorodnih oljkinim, obremenitev se bo v prihodnjih dneh povečevala. Cvetijo cipresovke in tisovke, večino cvetnega prahu prispeva nizko alergena tisa, v manjših količinah je v zraku cvetni prah okrasnih cipresovk. Vrbe, topoli, brest in javor sproščajo nizko alergeni cvetni prah, obremenitve bodo srednje visoke, lokalno visoke.

V Primorju prevladuje cvetni prah cipresovk in tisovk, večje količine cvetnega prahu sprošča visoko alergena vednozelena cipresa, obremenitev se bo postopoma zniževala. Toplo vreme bo ugodno vplivalo na razvoj sezone gabra. Breza je v Primorju redko drevo, zato bo v zraku le malo cvetnega prahu. Prisotna bodo zrna jesena, topola, vrbe in bresta.

Dobro je vedeti:

- Predvidevamo, da bo letošnja sezona cvetnega prahu breze blažja kot lani, ko so bile obremenitve ekstremno visoke.

- Cveti forzicija, žužkocvetna oljkovka, v stik z alergenim cvetnim prahom pridemo le neposredno ob rastlini ali s šopki v notranjih prostorih. Splošno so v zraku le posamezna zrna.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-03-24 17:31

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE