VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

vreme
Dopoldan
Popoldan
 veter
vreme
Dopoldan
Popoldan
 veter
vreme
Dopoldan
Popoldan
 veter
vreme
Dopoldan
Popoldan
 veter
vreme
Dopoldan
Popoldan
 veter
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Ponedeljek, 27.6.2022 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bo pretežno jasno. Jutri bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na zahodu in severu nastale nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 21°C.

V torek bo sprva precej jasno, popoldne pa bo predvsem na zahodu in severu več spremenljive oblačnosti. Naraščala bo verjetnost za nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč na sredo. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zahodni veter, ki se bo obračal na burjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 36 °C.

OPOZORILO

Danes in v naslednjih dneh bo predvsem po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

OBETI

V noči na sredo bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Na severu in zahodu Slovenije bodo še možne nevihte.

V sredo bo dokaj sončno, predvsem v severni polovici Slovenije bodo še možne posamezne nevihte.

V četrtek in petek kaže na sončno in vroče vreme, verjetnost za nevihte je majhna.

VREMENSKA SLIKA

Nad Britanskim otočjem se nahaja ciklonsko območje, nad Skandinavijo pa območje visokega zračnega tlaka. V višinah z vetrom zahodnih smeri priteka nad naše kraje suh in vroč zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo pretežno jasno.

V torek bo povečini sončno in vroče. V krajih zahodno in severno od nas bodo popoldne in zvečer nastale nevihte.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-06-27 17:54

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Ponedeljek, 27.6.2022 ob 18h

BIOVREME

V torek in sredo bo vpliv vremena na ljudi zaradi bližine vremenske motnje zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, z manjšimi motnjami v spanju in hitrejšo utrujenostjo. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in zdravil.

Vremenska obremenitev bo dodatno povečana tudi zaradi velike toplotne obremenitve. V tem času se izogibamo napornemu delu na prostem, priporoča se uživanje lahke hrane, zadrževanje v senci, gozdovih ali v višjih območjih.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah doseže vrednost okoli 9, v gorah pa med 10 in 11.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V nižinah opažamo trend zniževanja obremenjenosti zraka s cvetnim prahom trav, vendar bodo dnevne vrednosti še vedno srednje visoke do lokalno visoke. Obremenitev bodo nižale lokalne plohe in nevihte. Obremenitev s trpotcem in kislico bo v splošnem nizka, nekoliko višja v bližini travnikov.

Poteka glavna sezona cvetnega prahu pravega kostanja, je nizko alergen in lahko v nekaterih primerih povzroča težave preobčutljivim na brezo. V zraku bo nizko alergeni cvetni prah kopriv, pojavljala se bodo zrna lipe, ligustra (kaline) in velikega pajesena.

V Primorju bo obremenitev s cvetnim prahom trav in koprivovk (krišina in kopriva) do srednje visoka. Prisoten bo cvetni prah trpotca, kislice,  pravega kostanja in ligustra (kaline). Sezona oljke je zaključena.

Obremenitev s sporami plesni se povečuje, prevladuje Cladosporium. Obremenitev se poveča pri košnji in drugih opravilih na poljih.

Dobro je vedeti:

- V družino trav uvrščamo tudi žita, cvetni prah je alergen. Cveti rž, povečana količina zrn je ob njivah.

- Pohodniki naj bodo pozorni na cvetni prah zelene jelše, ki cveti na gozdni meji. Vetrovi lahko prinesejo nekaj zrn tudi v nižine in do morja.

- Sezono cvetnega prahu domačih vrst lipovca in lipe podaljšuje tujerodna srebrna lipa.

- S košnjo se na splošno zmanjša obremenitev s cvetnim prahom trav, negovane travnate površine v naseljih pripomorejo k nižjim lokalnim obremenitvam in zmanjšanju neposrednega vira za prenos v notranje prostore.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-06-27 17:54

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE