VREME SLOVENIJA JUTRI

5 DNEVNA VREMENSKA NAPOVED ZA SLOVENIJO

Petek
25.06.2021
vreme delno oblačno
19
Dopoldan
31
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Sobota
26.06.2021
vreme delno oblačno
17
Dopoldan
28
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Nedelja
27.06.2021
vreme delno oblačno
17
Dopoldan
31
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Ponedeljek
28.06.2021
vreme pretežno jasno
18
Dopoldan
34
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 0 m/s
Torek
29.06.2021
vreme delno oblačno
19
Dopoldan
34
Popoldan
 veter
Hitrost vetra 3 m/s
Vir: ARSO

OGLASI

Vremenska napoved

Četrtek, 24.6.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

V petek bo dokaj sončno, predvsem na severu in severovzhodu bo nekaj neviht.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer se bo ozračje umirilo. Ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.

V petek bo povečini sončno. Pozno popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C.

OPOZORILO

V petek bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

OBETI

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Vročina bo nekoliko popustila.

V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

V ponedeljek bo pretežno jasno in vroče.

VREMENSKA SLIKA

Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad srednjo Evropo in Alpami se zadržuje vremenska fronta. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam zelo topel in razmeroma suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V petek bo v krajih severno in zahodno od nas nekaj več neviht, drugod pa bo še sončno in vroče.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-06-24 17:35

SATELITSKA SLIKA

Biovremenska napoved

Četrtek, 24.6.2021 ob 18h

BIOVREME

V petek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji še velika toplotna obremenitev. V soboto bodo le najbolj občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah doseže vrednost med 8 in 9, v gorah pa okoli 10.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V nižinah so najvišje obremenitve s cvetnim prahom trav za nami. Košnja in hitro odcvetanje trav v vročem vremenu je znižalo obremenitev, ki bo v prihodnjih dneh še vedno srednje visoka do lokalno visoka. Sezona trav se je razvila tudi višje v hribih.

Obremenitev s trpotcem in kislico bo v splošnem nizka. Poteka sezona pravega kostanja, obremenitve bodo lokalno visoke. Cvetijo žužkocvetne lipe, bezeg in liguster (kalina), splošno je v zraku le malo cvetnega prahu, močan vonj lahko nekaterim posameznikom povzroča težave kot nespecifičen dražilec. V zraku bo cvetni prah koprivovk in velikega pajesena.

V Primorju bo obremenitev s travami srednje visoka, sezona oljke se zaključuje. Prisoten bo še cvetni prah trpotca, kislice, ligustra, pravega kostanja in koprivovk (krišina in kopriva).

Zaznali smo povečanje obremenitve s sporami plesni, pogosti alergeni rodovi so Cladosporium, Alternaria in Epicocum. Obremenitev se poveča pri košnji in drugih opravilih na poljih.

Dobro je vedeti:

- Za žive meje pogosto uporabljamo liguster (kalino), alergen ligustra je soroden oljčnemu, zato lahko pride do navzkrižnih reakcij.

- Alergikom ne priporočamo sprehodov po nepokošenih travnikih, obremenitve s cvetnim prahom so tam visoke. Cvetni prah se bo oprijel vaše obleke, s katero ga boste prinesli v bivalne prostore.

- Na počutje nekaterih posameznikov lahko kot nespecifični dražilec vpliva močan vonj cvetočih dreves in grmov (cveti bezeg, lipa, glicinija). Dražilno lahko vplivajo tudi lahko hlapne organske spojine, ki jih sprošča oljna repica.

- Veliki pajesen je invazivna tujerodna vrsta, sajena kot okrasno drevo, v preteklosti sajena tudi v gozdu. Kjer je rastlina pogosta, je cvetni prah potencialni alergen.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-06-24 17:35

O VREMENSKEM PORTALU

Vremenski portal zajema vremensko napoved za Slovenijo in posamezne regije. Na portalu so podani podatki o vremenu, minimalni in maksimalni dnevni temperaturi, smeri in hitrosti vetra in tlaku. Preverite lahko tudi vremenska opozorila, radarske in satelitske slike in pa tudi biovremensko prognozo. V kolikor si boste ogledali 5 dnevno vremensko napoved po regijah, je pri večini regij dodana tudi spletna kamera. Portal je pripravljen z namenom da nikdar nebi ostali v hudem nalivu brez dežnika, ali ob hudem sneženju nepripravljeni obtičali na cesti. Da vas vreme ne bo nikoli presenetilo.

OGLASI

VREMENSKA OPOZORILA SLOVENIJA

opozorilo slovenija danes

OGLAŠEVANJE